dinsdag 22 januari 2019 · 08.09u  
Start     Wijnen     Whisky     Sterke dranken     Streekbieren     Thee Nieuws     Agenda     Weetjes     Producenten    Over QV  
ProducentenWeingut Heiderer-Mayer
Baumgarten am Wagram 25 – 3701 Großweikersdorf

In het piepkleine wijndorp Baumgarten am Wagram huist wijngoed Heiderer-Mayer. Al sinds 1844 is het wijndomein van 25 hectare in familiebezit. Het bedrijf bevindt zich in volle uitbreiding, onder de kundige leiding van Helmut en Gabriele Mayer. Ook hun vier kinderen zijn op het wijngoed werkzaam; zoon Reinhard is de kellermeister.

De wijnregio Wagram is minder bekend dan Wachau, Burgenland of Weinviertel, maar heeft alles in zich om minstens even beroemd te worden. Het gebied is alleszins al sinds de Romeinen bekend als wijnstreek. Het ligt aan de Donau en is 2400 hectare groot. De leem-lössbodem is rijk aan fossielen en mineralen en het klimaat is ideaal voor de wijnbouw.

Wijngoed Heiderer-Mayer maakt deel uit van de 'Wegramer Selktion', een vereniging van wijnboeren in de streek die zichzelf een hoge kwaliteitsstandaard oplegt. Het wijngoed werkt voornamelijk met typische Oostenrijkse cépages als Grüner en Roter veltliner, Zweigelt en St.-Laurent.

“Immer im Einklang mit der Natur, im Streben, höchste Qualität vom Rebstock in die Flasche zu bringen – das ist das Motto des Familienbetriebs Gabriele und Helmut Mayer.” Dat is het oordeel van de referentiegids voor Oostenrijkse wijnen, Falstaff. Enkele van de wijnen van Heiderer-Mayer halen scores van 89 tot 91 punten, onder andere de Grüner Veltliner Silberberg en de Zweigelt Bergthal. Beide wijnen zitten in ons aanbod. Heiderer-Mayer behoort tot de subtop in Oostenrijk en heeft de ambitie om door te groeien. De prijs-kwaliteit-verhouding is zeer goed!

http://www.heiderer-mayer.at   © 2007-2019 QV bvba Start    Wijnen    Whisky    Sterke dranken    Streekbieren    Thee    Nieuws    Agenda    Weetjes    Producenten    Sites    Contact
Design and hosting by Webbreezer Solutions