dinsdag 22 januari 2019 · 08.04u  
Start     Wijnen     Whisky     Sterke dranken     Streekbieren     Thee Nieuws     Agenda     Weetjes     Producenten    Over QV  
Nieuws

Proefsessie bij Heger

Afgelopen donderdag 15 april streek het voltallige QV-team neer bij Heger in Ihringen voor een proefsessie van enkele uurtjes. De bedoeling was alvast een paar recente jaargangen te proeven van wijnen die we in het assortiment hebben (met name de Riesling en de Grauburgunder van Dr. Heger). Sybille Wickersheimer zorgde zoals steeds voor een professionele en goedlachse begeleiding. De meest recente jaargangen Riesling (2007, Spätlese trocken en 2008, Grosses Gewächs) toonden zich uitermate fruitig. Zeer mooie wijnen, maar lang niet zo mineraal als de 2003 die we in ons assortiment hebben (en die nog steeds verkrijgbaar is).

Mevrouw Wickersheimer zorgde echter voor dé verrassing van de dag door ons haar favoriet te presenteren, de jaargang 2000. In ons glas zat een fenomenale wijn. Mineraal, zeer zeker, maar iets zachter dan de 2003. Fruit en zuurtjes, maar ook een zekere vettigheid. Dat alles zo prachtig versmolten... zelden geproefd. Het hoeft niet gezegd dat wij van deze fantastische wijn meteen een aantal kartons mee naar België brachten.

Ook bij de Grauburgunders zochten wij een alternatief voor de 2003, maar geen van de geproefde jaargangen kon met dat warme topjaar concurreren. Misschien de 2009, die nu nog ligt te rijpen?

In rood kregen we een aantal zeer mooie wijnen in het glas, zeker voor liefhebbers van Spätburgunder. De Merdinger Bühl van 2007 was lekker, maar werd toch vlot geklopt door de ’Vitus’ van hetzelfde jaar. Nog goed betaalbaar en met bewaarpotentieel. Deze wijn veroverde weer zijn plaats in ons assortiment.

Als afsluiter kregen we nog de ’Novis’ voorgezet, een ’Bordeaux-blend’ van 2007 met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot, kundig opgevoed in barrique. Verrassend licht van kleur en niet te vergelijken met een ’klassieke’ Bordeaux, maar wel onwaarschijnlijk lekker. Helaas ook aan de prijzige kant en dus (vooralsnog?) moeilijk te verkopen in het conservatieve wijnlandje dat België is.

Hoe dan ook was onze passage bij Heger er weer eentje voor in de QV-annalen. En de doos ’geschenkflessen’ dat we meekregen, laat ons toe om er hier te lande een vervolg aan te breien...
  © 2007-2019 QV bvba Start    Wijnen    Whisky    Sterke dranken    Streekbieren    Thee    Nieuws    Agenda    Weetjes    Producenten    Sites    Contact
Design and hosting by Webbreezer Solutions