dinsdag 22 januari 2019 · 08.00u  
Start     Wijnen     Whisky     Sterke dranken     Streekbieren     Thee Nieuws     Agenda     Weetjes     Producenten    Over QV  
Wijnweetjes

Wijnproefavond. Wie? Wat? Hoe?

Ons concept van een wijnproefavond is doodeenvoudig. Gedurende een 2 tot 2,5 uur worden  8 à 10 wijnen geproefd. Bij elke wijn wordt een beetje uitleg gegeven en tussen het wijnproeven door krijgen de deelnemers ook nog informatie over de wijnregio, over het combineren van wijn & eten, allerlei wijnweetjes e.d. Leerrijk, maar in een ontspannen sfeer.

Onze wijnen komen uit diverse wijnlanden in de wereld: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zuid-Afrika, Chili en de VS. Wij hebben een breed assortiment van witte, rode en schuimwijnen. Meestal stellen wij zelf een selectie samen voor op de proeverij, maar dat kan ook in samenspraak gebeuren met de organiserende persoon of vereniging.

Elke deelnemer betaalt 5 euro. Dat is een haast symbolisch bedrag, voor hetgeen men er voor in de plaats krijgt. Bovendien wordt die inleg terugbetaald als men iets bestelt. Er is evenwel géén aankoopverplichting.

De gastheer/vrouw of organiserende vereniging zorgt voor een geschikte locatie (thuis of elders) en draagt daarvoor eventuele kosten (vb. huur zaal). Het is handig als de locatie over een (kleine) keuken beschikt, zodat achteraf de glazen kunnen worden afgewassen.

De gastheer/vrouw of organiserende vereniging zorgt ook voor brood en plat water, zodat de wijnen in optimale omstandigheden kunnen worden geproefd.

Het staat de gastheer/vrouw of vereniging vrij om ook nog hapjes te voorzien, maar die kunnen pas na de proeverij worden geserveerd. Dat is meestal wel gezellig, en zo kunnen ook de overschotten in de flessen nog worden ‘aangesproken’.

QV Wijnhandel zorgt voor de wijnen, de glazen en de uitleg.  © 2007-2019 QV bvba Start    Wijnen    Whisky    Sterke dranken    Streekbieren    Thee    Nieuws    Agenda    Weetjes    Producenten    Sites    Contact
Design and hosting by Webbreezer Solutions